Kiek Klamer © Jaco Klamer www.klamer-staal.nl

Tijgerselfies strafbaar

Steeds meer mannen vinden het stoer om tijgerselfies of foto’s met andere roofdieren te plaatsen op datingsites. Op de datingsite Tinder toont een tiende van alle mannen zich met een grote katachtige aan zijn nieuwe liefde.

Stoere portretten

De Britse dierenrechtenorganisatie Care for the Wilde roept op om niet langer tijgerselfies te maken, of portretten met andere roofdieren. Volgens de organisatie worden op sommige toeristische plekken, vooral in Thailand, tanden en nagels van deze dieren verwijderd, om toeristen van dienst te zijn bij het maken van de stoere portretten. De ’tijgerselfies’ zijn niet alleen nadelig voor de dieren, maar ook gevaarlijk voor de mensen die met deze wilde portretten indruk willen maken. Ze klimmen in de hokken van deze roofdieren zonder zich bewust te zijn van de risico’s de ze daarbij lopen.

Wilde selfies strafbaar

Steeds meer Amerikaanse staten stellen stellen het maken van de stoere selfies strafbaar: mensen die zich voor de eerste keer portretteren met een katachtige krijgen een boete van vijfhonderd dollar, het tweede portret levert een boete op van duizend euro.

Bloeddorstige beesten

In Burkina Faso kunnen toeristen nog altijd plaatsnemen op de rug van een ‘heilige’ krokodil, om het thuisfront te imponeren. Ook dat moet, volgens mensenrechtenorganisaties en Hare Majesteit Staal, onmiddellijk verboden worden. De toeristen lopen teveel kans tussen de scherpe tanden van de bloeddorstige beesten in stukken te worden gereten.

Reageer