• jlkjul 24 2016_12
  • jlkjul 24 2016_75
  • jlkjul 24 2016_86
  • jlkjul 25 2016_125

Swingende nonnen in Krakau

 

De sisters of merciful Jesus zingen en dansen in Krakau, Polen, waar op 26 juli de wereldjongerendagen WJD van start gaan en 1.5 miljoen jongeren van alle continenten bijeenkomen om zes dagen lang de eenheid van geloof te vieren.

Vanuit Nederland zijn negenhonderd pelgrims afgereisd naar Krakau. Zij kunnen genieten van festivals, katholieke vieringen, concerten en voorstellingen, verspreid over de hele stad.

Barmhartigheid

Dinsdag start het festival met een wandeltocht door de stad met de Spark of Mercy, de vlam die onafgebroken brandt in het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Krakau. Paus Johannes Paulus II zegende het vuur in 2003 en riep Polen op deze vlam van barmhartigheid door te geven aan de wereld. Tijdens de Wereldjongerendagen is veel aandacht voor deze eerste Poolse paus die de Wereldjongerendagen startte in 1984.

Harmonie

Op donderdag voegt paus Franciscus zich bij de festivalgangers, om met hen te bidden en de mis te vieren. Hij wenst de jongeren werkelijk te ontmoeten, om de wereld een nieuw teken te geven van harmonie, een mozaïek van verschillende gezichten, rassen, talen, volken en culturen die verenigd zijn in de naam van Jezus die het gezicht is van de barmhartigheid.

Bekijk ook de filmpjes van Aron Klamer: Aron Klamer in Krakau en Paus in Polen

 

Reageer