• Dode dromen: kinderen op de vlucht
  • Dode dromen: kinderen op de vlucht

Dode dromen: kinderen op de vlucht

Tentoonstelling!

Mijn buurman nodigde mij uit voor een kopje thee, ik liep naar het buurhuis met Ali op mijn arm, vertelt Hassan Mohamed Hamud uit Syrië. We dronken thee toen een bom op ons huis viel. Talba en onze dochtertjes Nishrine en Sabrine waren op slag dood. Ik was verbijsterd toen ik mijn dode vrouw en kinderen zag.

Dode dromen
Ik wil heel graag naar school maar dat kan niet, zucht Juma Halah. Juma vluchtte voor de oorlog in Syrië, en kwam terecht in een vluchtelingenkamp in Libanon. Door de verschrikkingen van de oorlog groeit de nieuwste generatie Syriërs op zonder dromen: ze kunnen geen plannen maken voor hun toekomst, zegt zijn vader Halah. Juma’s droom is gedood in Syrië.

Diep dankbaar
Twee maanden zijn we al onderweg, vertellen Mohamed en Daluh. Vanmorgen vroeg stapten ze in Turkije op een overvolle rubberboot, met hun dochtertjes Nazzle en Hannah. Moeder Duluh tilt diep dankbaar haar baby in de lucht. We zijn blij dat we in Griekenland zijn.

Welkom!
Op vrijdag 6 november, om 16.30 uur, opent Simone Kennedy de tentoonstelling van Amersfoortse fotograaf Jaco Klamer. Van harte welkom!

De foto-expositie is te bezoeken van 6 t/m 22 november, op vrijdag t/m zondag van 13-17 uur in de Sint Aegtenkapel, ’t Zand 37, 3811 GB Amersfoort.

Lees meer over De vlucht van Hassan en zijn zoontje Ali, De dode dromen van Juma Halah en De diepe dankbaarheid van Mohamed en Daluh

Luister:

Roerige reis op radio

Voor meer informatie over de tentoonstelling Dode dromen: kinderen op de vlucht Sint Aegtenkapel

Lees het verslag van de opening in het AD/Amersfoortse Courant: In het spoor van de vluchtelingen

Reageer