Klamer & Staal

 

Wat doen wij?

Wij, Jaco Klamer en Henrique Staal van Klamer & Staal in Amersfoort, werken voor kranten en tijdschriften, bedrijven, scholen, reclamebureaus en ngo’s. Desnoods reizen we daarvoor de wereld over.

Beeld en tekst presenteren wij met liefde en zorg, of het nu gaat om een buitenlandreportage voor een organisatie of een productie voor een bedrijf. En dat al bijna dertig jaar.

We zijn inzetbaar voor portretten, reportages en pr-producties. Daarnaast bevat ons uitgebreide fotoarchief ontelbare foto’s van de meest uiteenlopende onderwerpen.

Geïnteresseerd?

Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken. Stuur Jaco en Henrique een bericht, bel: +31 (0)33 455 64 68 of WhatsApp +31 (0) 6 31 94 222 1

De wieg van fotograaf Jaco Klamer stond in Kawagit, in de jungle van Papoea. Elf jaar lang mocht hij in bomen klimmen, muizen vangen, vogels schieten en varen in z’n eigen prauw.

Sindsdien heeft Jaco speciaal hart en oog voor mensen in moeilijke, uitzichtloze situaties en reis hij – met camera graag de wereld over. Reizen zit fotograaf Jaco Klamer in het bloed, maar hij is zeker niet alleen in het buitenland te vinden. Het grootste deel van zijn tijd leg hij zich met plezier toe op Nederlandse onderwerpen. Jaco fotografeert en filmt mensen graag in spontane situaties: in hun dagelijks leven, tijdens in- en ontspanning, op school of werk.

Lees ook:
Interview met Jaco Klamer en:
,,Jaco, Jaco, wat zijn we blij''
Journalist en tekstschrijver Hare Majesteit Staal werd gewiegd in een arbeiderswoninkje in de wijk Roombeek in Enschedé, op een steenworp afstand van de Grolschfabriek, waar oma Hendrika Margaretha met haar 'smietspoel' vele doeken weefde van fijn linnen en dure damast. Als kind stond ze vooraan bij de branden die haar vader bluste.

Henrique Staal is al meer dan dertig jaar geliefde van Jaco, met wie ze graag verhalen maakt: hij de foto's, zij de tekst. Met plezier gaat ze op pad voor een interview of reportage. Henrique is moeder van drie energieke jongens; racet van judo naar voetbal of logopedie. Haar boekenkasten zijn vooral gevuld met jeugdboeken, die ze thuis graag aan de man brengt.

Lees ook over de kinderen van Klamer & Staal: 
Kinderen Klamer steeds weer de klos

Wat zeggen anderen over Klamer & Staal?

 

Timothy Chapuis“We have contracted Jaco to photograph the relief activities of Medair in Somalia/Somaliland. Jaco is one of those few photographers that are able, through their photography, to capture and translate emotions and more importantly field realities. Amongst all photographers we are working with, Jaco’s work is most often at the top of our selection. His passion, flexibility and adaptability is also to be commended.”

Timothy Chapuis – Manager Communicatie bij Medair

Rina Molenaar“Jaco went for us to Haiti during the earth quake. At that time he was a very flexible and easy going and we appreciate the way of contacting the partners: on an equal level and with respect for their situation. He understood the difficulties and the problems of the partners and helped us a lot in coaching the journalists who joined him. In summary : Jaco Klamer could be a very cooperative and strong person in working for a organization.”

Rina Molenaar – Directeur Communicatie en Fondsen bij Woord en Daad

Egbert Fokkema“Jaco is a very talented, committed photographer with a wide range of experiences abroad. During his travels and work he has an outstanding attitude, specially focussed on aid to adults and children who have been suffering. He likes to work with well known ngo´s who are involved in refugee care and development affairs. His pictures are highly qualified and very recommendable.”

Egbert Fokkema – Mr at Independant Consultant n.g.o. and media

Mirjam Nieboer“Jaco maakt foto’s die perfect aansluiten bij je vraag. Hij doet zijn werk bovendien op zo´n sympathieke manier, dat iedereen die in beeld moet komen volstrekt op zijn gemak is en ontspannen en natuurlijk op de foto staat. Contrasten, scherpte en belichting zijn prachtig! De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan uitstekend.”

Mirjam Nieboer – Adviseur geldwerving & communicatie bij Protestantse Kerk Amsterdam

Els Sytsma“Als communicatiemedewerker bij ZOA-Vluchtelingenzorg maakte ik na na de aardbeving in Haïti (januari 2010) kennis met Jaco’s werk. Zijn foto’s zijn niet alleen mooi, maar vertellen een verhaal. Het zijn foto’s waar ik altijd nog even langer naar kijk. En dan nog een keer. Vervolgens nam hij na de overstromingen in Pakistan (augustus 2010) contact op met de vraag of hij iets voor ZOA kon betekenen. Dat kon zeker, en ik gaf mijn wensen qua fotografie en verhalen mee. Het was bijzonder om al mijn wensen ingewilligd te zien, terwijl zijn foto’s tegelijkertijd volstrekt eigen en opnieuw prachtig waren.

Kortom: Jaco is een fotograaf met een scherp oog, een luisterend oor en een warm hart.”

Els Sytsma – Communicatiemedewerker bij ZOA Refugee Care

Attiya Gamri“Het werk van Jaco Klamer heb ik op diverse manieren ervaren. Hij heeft diverse keren deelgenomen aan mensenrechten werkbezoeken aan het midden-oosten samen met journalisten, NGO ‘s, politici en belangstellenden. Hij heeft tijdens deze werkbezoeken veel foto’s gemaakt van mensen in nood, het werk van de lokale NGO’s en formele overleggen met overheden in het Midden Oosten. Hij is in staat de ziel van mensen in beeld te brengen.

Hij kiest de juiste momenten en is bijna onzichtbaar voor de mensen waardoor ze zichzelf kunnen blijven en niet het gevoel hebben gefotografeerd te worden. Hij kan goed improviseren, snel werken en blijft in alle situatie uiterst respectvol. De resultaten zijn indrukwekkend, waarbij je geen woorden meer nodig hebt. Hij is loyaal en heel betrouwbaar, met Jaco kun je afspraken maken!”

Attiya Gamri – Regiodirecteur Thuiszorgorganisatie Allerzorg en bestuurslid Assyria Council of EU

Kijk op Jaco’s LinkedIn-pagina voor meer aanbevelingen.